06 15465918

info@schilderlesamsterdam.nl

Stadionplein 67 sous

Jaar­cursus

In onze jaarcursus nemen we je mee op ontdekkingsreis in de wereld van het schilderen met olieverf. Je begint met het ontwikkelen van een stevige basis waar je steeds verder op voortbouwt. Samen met je docent kijk je naar de oude meesters zoals Rembrandt, Ruysdael, en Goya en plaatst ze in de tegenwoordige tijd. 

Verschillende schilderstijlen en technieken komen voorbij waardoor je gaandeweg ontdekt wat voor schilder je bent. Het kan zijn dat je heerlijk wegdroomt in je eigen landschappen of dat je het interessanter vindt om mensen te portretteren. Misschien dompel je je het liefst onder in abstracte vormen of schilder je graag realistisch. De jaarcursus leert je niet alleen anders naar schilderijen kijken maar ook naar jezelf, in de positieve zin van het woord.

tekenen: schetsen met houtskool 
kleurenleer: kleuren mengen / contrasten maken
toonverloop: kleuren geleidelijk in elkaar laten verlopen
portret: het in lagen opbouwen van een schilderij  
compositie: bepalen hoe je vlakken verdeelt
perspectief: vanuit een bijzondere invalshoek werken
extra schildertechniek: nat-in-nat schilderen 
abstract schilderen 
landschap schilderen
oude meesters onder de loep nemen
wolkenluchten schilderen
mythologie in de vroegere en hedendaagse schilderkunst

Ervaring met schilderen of een vooropleiding is niet nodig, want onze cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. Voor zowel beginnende als gevorderde cursisten hebben we opdrachten ontwikkeld, die ook beschikbaar zijn op video (via Vimeo) en die je in je persoonlijke account kunt bekijken. Omdat we onze cursisten individueel begeleiden hoef je niet te wachten op een startdatum en kun je beginnen wanneer het jou uitkomt.

  • 40 lessen van 2,5 uur in ons atelier
  • een jaar geldig vanaf aankoopdatum
  • flexibel in te plannen in ons rooster
  • inclusief olieverf, penselen en medium
  • met extra online instructievideo’s (via Vimeo)
  • 1179 (incl. btw)

Hoe werkt het
Precies?

Bestel de cursus via de bestelknop hieronder. Daarna kun je een account aanmaken in ons reserveringssysteem Punchpass om de cursus af te rekenen. Je kunt je schilderlessen meteen inplannen op de beschikbare momenten in ons rooster. De geldigheidsduur van de lessen gaat in op het moment van aankoop.

Graag zien we je binnenkort in ons atelier. Je bent van harte welkom.