Protocol coronamaatregelen Schilderles Amsterdam 
  
Algemeen 
In overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM geldt in het algemeen:   
 ·        blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 °C 
 ·        houd 1,5 meter afstand van elkaar 
 ·        was vaak je handen 
 ·        hoest en nies in de binnenkant van je elleboog 
 ·        gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg 
 ·        schud geen handen 
  
 Heb je milde klachten die passen bij het coronavirus? Dan kun je je gratis laten testen bij de GGD. 
 Bel voor een afspraak naar 0800 - 1202.
  
Reserveren 
We zijn verplicht om met een reserveringssysteem te werken. Schilderles Amsterdam werkt met het online reserveringssysteem Punchpass. Om lessen te kunnen volgen, maken cursisten eerst een account aan bij Punchpass. Zo weten we precies wie op welk moment in het atelier aanwezig is.  
  
Entrée 
De deur gaat een kwartier voor aanvang open zodat de docent, voordat je binnenkomt, kan informeren naar je gezondheid. Vervolgens kun je je handen wassen bij de desinfectiezuil en naar beneden lopen. Kom wel op tijd, want we sluiten de deur zodra de les begint.  
  
Garderobe 
Van de trap tot aan de garderobe kan er één persoon tegelijk gebruik maken. Jassen en tassen kun je meenemen naar je werkplek. Er bestaat een kans op verfvlekken, misschien goed om daar rekening mee te houden.  
  
Markering  
Er is een markering op de vloer aangebracht om te helpen de 1,5 meter afstand te bewaren.  
  
Materialen 
We raden aan om zoveel mogelijk je eigen materialen mee te nemen, zoals verf en penselen. Ook adviseren we om eigen handschoentjes te gebruiken. Als je verf nodig hebt, kan de docent dat voor je pakken. En je krijgt van ons een flesje met medium. Extra penselen zijn te koop op het atelier. 
  
Toiletgebruik 
Probeer het toiletgebruik zoveel mogelijk te beperken. Mocht je toch gebruik moeten maken van het toilet, maak die dan altijd goed schoon.  
  
Droogkast 
Laat je werk aan het einde van de les op je ezel staan. De docent zal het voor je in de droogkast leggen.  
  
Koffie en thee 
De koffiehoek blijft geopend. Er kan één persoon tegelijk in het keukentje zijn. Was je kopje ook weer af en laat deze op het aanrecht staan. Na afloop wordt alle servies nog eens grondig schoongemaakt. Je mag natuurlijk ook je eigen kopje meenemen.  
  
Hygiënemaatregelen 
Op het atelier is aanwezig 
 ·        zeep 
 ·        papieren handdoekjes  
 ·        handschoentjes 
 ·        desinfecterende oppervlaktespray 
  
We zorgen voor een goed geventileerde ruimte en houden ons aan een intensief schoonmaakschema.  
  
Mondkapjes
De medewerkers van Schilderles Amsterdam dragen mondkapjes/gezichtsbescherming. Ook van onze cursisten vragen we om in ieder geval bij binnenkomst en verplaatsing in de ruimte een mondkapje te dragen. Zodra je achter je schildersezel zit kan het mondkapje weer af. 
  
Tot slot 
Bij nieuwe richtlijnen vanuit de overheid of het RIVM kunnen er aanvullingen of wijzigingen in dit protocol komen. Ook als blijkt dat dingen verbeterd kunnen worden na een tijdje praktijkervaring kunnen we het protocol aanpassen. Onze cursisten worden hierover tijdig geïnformeerd.